• 3 idei de design pentru o baie cu adevărat funcţională

3 idei de design pentru o baie cu adevărat funcţională

Modul în care este amenajată o încăpere ne influenţează stările emoţionale şi stilul de viaţă. De aceea, înainte de a începe renovarea este important să alegem stilul care ni se potriveşte.

Amenajarea băii este mereu un proces puţin mai complicat. Fiind o încăpere de mici dimensiuni, uneori este dificil să înghesuim în baie toate lucrurile de care avem nevoie pentru îngrijirea personală şi să păstrăm impresia de spaţiu şi igienă. Nu este însă imposibil, iar lucrurile pot fi rezolvate prin îmbinarea compartimentării funcţionale cu diferite stiluri de design interior.

Noi îți propunem trei stilul de amenajare, potrivite pentru trei personalități diferite.

Baia în stil minimalist

Acest stil se remarcă prin funcţionalitatea pe care o abordează. Este potrivit pentru spaţiile mici şi pentru persoanele cu un stil de viaţă activ. Sloganul de la care porneşte conceptul minimalist, „less is more”, implică utilizarea a unui număr redus de obiecte de decor şi folosirea mobilierului strict necesar. Pentru a amenaja o baie minimalistă, trebuie să foloseşti culori reci, suprafeţe lucioase şi simple, care să creeze impresia de spaţiu larg. Gresia şi faianţa în tonuri de bej sunt potrivite pentru acest stil, iar pentru un contrast elegant poţi aplica pe un perete faianţă de culoare mai închisă. Alege un mobilier cu linii drepte şi cu suprafeţe lucioase. Dacă nu ai destul spaţiu de depozitare în masca lavoarului, adaugă în baie un corp suplimentar, ca să poţi ascunde produsele de igienă. O cabină de duş dreptunghiulară din sticlă transparentă este perfectă pentru a completa stilul. În plus, corpurile de iluminattrebuie să asigure destulă lumină în încăpere, dar să fie simple şi discrete.

Citiți articolul integral pe casamea.ro!

Angajare videochat
No comment present.

New comment

Required fields are marked with an asterisk.